Powered By Blogger

Párhuzam

Most azon gondolataimat akarom megosztani, miszerint húzhatunk e párhuzamot az arab felkelésben valamint a japánban történt katasztrófa közé. Azért akkor összeesküvés elméletet én sem tudnék kitalálni, hogy e kettőt egy pontban összesítsem, ugyanakkor világviszonylatban akarom szemlélni a dolgokat.

A világ kapkodja a fejét, hol egyik, hol másikra. Űberelni tudják egymást folyamatosan. Az első ütközetek óta mindenki Líbiát figyeli, majd a földrengés után Japánra terelődött a figyelem, segélyszállítmányokkal támogatják, aminek a fele lehet, hogy épp Líbiában van. Aztán jött a következő: légtérzár engedélyezve, ami magában foglalja a bombázások lehetőségét, vajon mit fognak tenni a vezetők? Közben jött a hír, hogy a fukusimai atomerőműnél gondok léptek fel, és elég komolynak tűnnek. Az erőművekben robbanás történt! A világ egy sugárzás-bombától tart. Aztán robbantak a hadiszállások Líbiában. Felvetül az a kérdés, hogy ha katonákat ölnek, akkor az mennyire humánus. Ő Nekik ez a dolguk, erre esküdtek fel, a vezetőt követni. Nem egyensúlyú természetesen a civilekkel, de ugyanakkor biztos, hogy a bombázásokban meghalnak civilek is.(ezt bővebben itt nyomogatom) Közben a Japánból érkező hírek megnyugtathatónak mondhatóak, természetesen rossz hírek, a halottak száma rettentő nagy, de talán akkora baj nem lesz. De mégis. A következő meglehet, hogy a Japán szigeteken történő reaktorproblémák tényleg erősebbek lesznek, amitől mindenki fél.

Ha történne valami, még a világban, akkor mennyire lennénk képesek helyreállítani? Ha Oroszország bajba kerülne, vagy Amerikában újra erősödne a bankcsődök száma? Tényleg lenne annyi erő az emberiségben, hogy kilábaljunk belőle?

Nincsenek megjegyzések: